
Hoe een beoordelingsgesprek tijdens de re-integratieperiode werkt, is afhankelijk van specifieke omstandigheden en het beleid van de werkgever.
Meestal is een beoordelingsgesprek tijdens de re-integratieperiode bedoeld om de voortgang van het re-integratieproces te bespreken en om te beoordelen in of de werknemer voldoet aan de gestelde doelen en verwachtingen.
Mogelijke onderwerpen
Tijdens een beoordelingsgesprek kunnen de volgende onderwerpen aan bod komen:
- Voortgang van de re-integratie: Het gesprek kan zich richten op de voortgang van het re-integratieproces, zoals de stappen die zijn genomen, de behaalde resultaten en eventuele obstakels die zijn ervaren.
- Functioneren en capaciteiten: Het functioneren van de werknemer kan worden besproken, inclusief de beperkingen of belemmeringen die mogelijk van invloed zijn op het werkvermogen. Er kan gekeken worden naar hoe de werknemer zich aanpast aan aangepast werk of eventuele aanpassingen op de werkplek.
- Doelstellingen en verwachtingen: De gestelde doelen en verwachtingen van het re-integratietraject kunnen worden geëvalueerd en besproken. Hierbij kan worden gekeken naar de haalbaarheid van de doelen en of er aanpassingen of bijsturing nodig zijn.
- Ondersteuning en begeleiding: Het gesprek kan zich ook richten op de ondersteuning en begeleiding die de werknemer heeft ontvangen tijdens je re-integratie. Dit kan onder andere betrekking hebben op de rol van de leidinggevende, de bedrijfsarts of de re-integratiebegeleider.
Positieve insteek
Het is belangrijk dat een beoordelingsgesprek tijdens de re-integratieperiode een positieve insteek heeft en gericht is op het ondersteunen en bevorderen van het herstel en de werkhervatting.
Het is mogelijk dat er specifieke procedures, richtlijnen en afspraken gelden als het gaat om beoordelingsgesprekken tijdens de re-integratieperiode, dus het is verstandig om het beleid van je werkgever te raadplegen en eventueel advies in te winnen bij een professional.
Bronnen:
- Rijksoverheid – Rechten en plichten bij ziekte en re-integratie: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/ziekteverzuim-van-het-werk/regels-en-verplichtingen-bij-ziekte
- UWV – Re-integratie: https://www.uwv.nl/particulieren/re-integratie
Gerelateerde vragen

Wat doe ik bij ernstig verwijtbaar handelen van mijn werkgever tijdens mijn re-integratie?
Als je van mening bent dat je werkgever ernstig verwijtbaar handelt tijdens je re-integratieproces, zijn

Wat als werkgever en werknemer hulp nodig hebben bij de re-integratie?
Als werkgever en werknemer hulp nodig hebben bij de re-integratie, zijn er verschillende opties om

Kan ik re-integreren vanuit WIA?
Het is mogelijk om te re-integreren vanuit de WIA (Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen).